Indijaneri
- Recept by coolinarika.com -Indijaner je stigao k nama gotovo istodobno kada se pojavio u Beču prilikom gostovanja indijskoj mađioničara Kutoma Bulchie Titescana. Slastičara koji ga je osmislio nadjev od slatkog vrhnja podsjetio je na zube, a čokoladni preljev na kožu Indijca.
Priprema
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, pa u njega postepeno umiješajte najprije šećer, a zatim polagano dodajte žumanjke. Nakon toga, kuhačom umiješajte prosijano brašno. U tepsiju stavite namašćeni pergament papir i nanosite pripremljenu smjesu u obliku malih hrpica. Pecite na temperaturi od 185°C oko 10 minuta. Polovicu ispečenih hrpica premažite po gornjoj površini tankim slojem džema, a zatim ih prelijte čokoladnom ocaklinom i ostavite da se posuše. Slatko vrhnje s dodatkom šećera istucite u šlag. Priprema ocakline: vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi (najbolje na pari, jer ne smije zakipjeti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umiješajte maslac u listićima. Još toplu ocaklinu prelijte preko kolača.
Posluživanje: Neprelivene hrpice nadjenite tučenim slatkim vrhnjem i pokrijte hrpicama prelivenima čokoladom.
Savjet: Indijaneri se u pravilu peku u posebnom limu s okruglim udubinama. Pečenje možete pojednostaviti tako da pripremljenu biskvitnu smjesu pečete na ravnom limu, a poslije izrezujete krugove.