Jabuke u biskvitu

Da biste osjetili slast plodova jabuke (koje su inače iz porodice ruža), “pokrijte” ih omotačem od biskvita i ispecite u pećnici. Toplina i šećer oslobodit će njihovu senzualnu, umirujuću aromu i kreirati jedan fini kolač.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Jabuke u biskvitu

Sastojci

  • 80 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 4-5 jabuka
  • sok od pola limuna
  • 50 g oraha

Za biskvit

  • 3 žumanjka

Za biskvit

  • 6 žlica šećera

Za biskvit

Za biskvit

  • korica limuna

Za biskvit

  • 3 bjelanjka

Za ukrašavanje

Za ukrašavanje

  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. U veću okruglu posudu stavite ulje, pospite šećerom i popecite do svijetlog karamela. Zatim složite oguljene, očišćene polovice jabuka, tako da je prorezana strana okrenuta prema gore, i stavite ih peći na temperaturu od oko 220°C 15-20 minuta.
  2. Zatim posudu s jabukama izvadite iz pećnice, pospite narezanim orasima, poškropite limunovim sokom i prelijte biskvitnom smjesom.
  3. Ponovno stavite u pećnicu i kolač pecite na temperaturi od 185°C oko 20 minuta.
  4. Pečeni kolač malo ohladite, obrubite nožem, prekrijte tanjurom i preokrenite.
  5. Priprema biskvita: izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte naribanu koricu limuna i naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka.

Posluživanje: Slasticu poslužite ukrašenu tučenim slatkim vrhnjem.

Savjet: Za pripremu ovog recepta koristite kiselkastije vrste jabuka.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...