Argentinski crni angus na roštilju
- Recept by coolinarika.com -Željno očekivano lijepo vrijeme možete začiniti pripremom roštilja, ali ne uobičajenog, već roštilja argentinskog crnog angusa pripremljenog s crnim vinom. Ukoliko vam Argentina nije u blizini, angus možete zamijeniti odrescima goveđeg filea.
Priprema
Odreske posolite i popaprite. Pripremite marinadu od maslinova ulja, crnog vina, češnjaka, korice limete i ružmarina. Meso prelijte dijelom marinade i ostavite stajati nekoliko sati prije pečenja. Povrće narežite na ploške ili veće komade te ispecite na roštilju premazujući ih marinadom s grančicom ružmarina. Krumpir skuhajte u ljusci i narežite na ploške. Meso stavite na roštilj i kad sok počne izlaziti na površinu i postane proziran okrenite meso i pecite do kraja.
Posluživanje: Pečeno meso pustite da odstoji oko 10 minuta prije posluživanja te poslužite s povrćem i krumpirom.
Savjet: Meso crnog angusa možete zamijeniti i debljim odrescima goveđeg filea.