Argentinski crni angus na roštilju

Željno očekivano lijepo vrijeme možete začiniti pripremom roštilja, ali ne uobičajenog, već roštilja argentinskog crnog angusa pripremljenog s crnim vinom. Ukoliko vam Argentina nije u blizini, angus možete zamijeniti odrescima goveđeg filea.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Argentinski crni angus na roštilju

Sastojci

Za marinadu

Za prilog

  • 2 crvene paprike
  • 3 veća krumpira
  • 1 manji patlidžan
  • 1-2 tikvice

Priprema

  1. Odreske posolite i popaprite.
  2. Pripremite marinadu od maslinova ulja, crnog vina, češnjaka, korice limete i ružmarina.
  3. Meso prelijte dijelom marinade i ostavite stajati nekoliko sati prije pečenja.
  4. Povrće narežite na ploške ili veće komade te ispecite na roštilju premazujući ih marinadom s grančicom ružmarina.
  5. Krumpir skuhajte u ljusci i narežite na ploške.
  6. Meso stavite na roštilj i kad sok počne izlaziti na površinu i postane proziran okrenite meso i pecite do kraja.

Posluživanje: Pečeno meso pustite da odstoji oko 10 minuta prije posluživanja te poslužite s povrćem i krumpirom.

Savjet: Meso crnog angusa možete zamijeniti i debljim odrescima goveđeg filea.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje