BBQ piletina s meksičkom salatom

Piletina s roštilja poslužena sa šarenom meksičkom salatom gotovo da je postala nezaobilazni dio svake dobre roštiljade.

  • 30 min
  • Jednostavno
BBQ piletina s meksičkom salatom

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu stavite u posudu, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  2. Dok se piletina marinira, pripremite salatu.
  3. Na kockice narežite crvenu i zelenu papriku. Dodajte narezani luk te ocijeđeni i isprani kukuruz šećerac i grah. Salatu začinite maslinovim uljem, svježe ocijeđenim limunovim sokom, posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  4. Salatu možete ukrasiti listićima mlade rikule.
  5. Roštilj zagrijte na srednje laganoj vatri. Premažite ga s malo ulja kako biste izbjegli lijepljenje.
  6. Piletinu posložite na roštilj tako da pri rukovanju uvijek koristite hvataljke.
  7. Meso okrećite da se ravnomjerno ispeče. Za to vam je potrebno oko 15 minuta.

Posluživanje: Pečenu piletinu stavite u posudu, ukrasite rikulom i poslužite s meksičkom salatom.

Savjet: Piletinu treba lagano peći na roštilju, a na isti je način možete pripremiti i u pećnici na 210 °C.

Gulaš

Inspirirani tradicijom