Torta Elfs

Važni događaji jednostavno zahtijevaju da ih proslavimo slatkim. Podravkinih 75 godina dobar je razlog za ELFS tortu koji je pripremio najpopularniji hrvatski modni dvojac Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić.

  • 90 min
  • Jednostavno
Torta Elfs

Sastojci

Za biskvit:

Za kremu:

Za dekoraciju:

  • oko 50 g bijele čokolade
  • par kapi crvene prehrambene boje

Priprema

  1. Za biskvit, u posudu stavite 1 mješavinu za muffine, dodajte vodu, ulje, jaje i električnom miješalicom miješajte 3 – 4 minute da se smjesa dobro poveže.
  2. Kalup za torte (Ø 22 cm) premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje.Smjesu ulijte u namašćeni kalup, pospite čokoladnim zvjezdicama i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite 25-30 minuta.
  3. Postupak ponovite i s drugom mješavinom. Kad se biskviti ohlade prerežite ih da dobijete 4 kore.
  4. Za pripremu kreme prvo istucite šlag. Zatim u drugu posudu ulijte mlijeko i sadržaj vrećice kreme za kolače vanilija. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2-3 minute) da dobijete kremu. U nju lagano lopaticom umiješajte 1/3 pripremljenog šlaga. Kremu pripremite neposredno prije nadijevanja.
  5. Na prvi biskvit stavite 2 žlice voćnog namaza i lagano premažite ali ne do ruba (da kod premazivanja kreme ne oboji kremu). Nanesite sloj kreme (oko 1cm) i ponovite postupak dok ne završite s biskvitom. Na kraju tortu cijelu premažite istučenim šlagom.
  6. Bijelu čokoladu otopite, dodajte joj par kapi prehrambene boje da dobijete željenu nijansu roze, pa ju laganim pokretima nanesite po rubu torte.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Za ukrašavanje možete koristiti voće, komadiće bijele čokolade, roza macaronse, pupoljke ruža, male puslice, itd.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje