Rižoto od tikvica s račićima
- Recept by coolinarika.com -Neka jela uspijevaju od trećeg pokušaja, ali rižoto od tikvica s račićima sočan je zalogaj koji uspijeva i osvaja na prvu.
Priprema
Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje i maslac, dodajte sitno narezanu ljutiku i popecite do zlatne boje. Dodajte nasjeckani češnjak, opranu rižu i zagrijte uz miješanje da postane staklasta. Ulijte vino i nakon nekoliko minuta dodajte račiće. Podlijte toplom vodom, posolite i popaprite. Pirjajte na laganoj vatri uz podlijevanje i povremeno miješanje. Kad je riža napola kuhana, dodajte narezane tikvice. Potkraj kuhanja u rižoto umiješajte pire od bundeve.
Posluživanje: Kad je riža gotova umiješajte kockice maslaca i naribani parmezan.
Savjet: Umjesto vode za podlijevanje možete koristiti temeljac koji pripremite tako da u 500 ml kipuće vode dodate žličicu Vegete Natur.