Veličanstveni rižoto

Zrno po zrno - rižoto

Rižoto od tikvica s račićima

Neka jela uspijevaju od trećeg pokušaja, ali rižoto od tikvica s račićima sočan je zalogaj koji uspijeva i osvaja na prvu.

  • 25 min
  • Jednostavno
Rižoto od tikvica s račićima

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 ljutika (mali luk kozjak)
  • 1-2 žlice naribanog parmezana
  • 30 g maslaca u kockama
  • 4–5 žlica pirea od muškatne bundeve (hokaido)
  • Vegeta Maestro crni papar
  • sol
  • 150 g tikvica
  • 200 g očišćenih repova račića
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 g Zlato Polje Riže arborio
  • 1 češanj češnjaka
  • 20 g maslaca

Priprema

  1. Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje i maslac, dodajte sitno narezanu ljutiku i popecite do zlatne boje.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak, opranu rižu i zagrijte uz miješanje da postane staklasta.
  3. Ulijte vino i nakon nekoliko minuta dodajte račiće. Podlijte toplom vodom, posolite i popaprite.
  4. Pirjajte na laganoj vatri uz podlijevanje i povremeno miješanje.
  5. Kad je riža napola kuhana, dodajte narezane tikvice.
  6. Potkraj kuhanja u rižoto umiješajte pire od bundeve.

Posluživanje: Kad je riža gotova umiješajte kockice maslaca i naribani parmezan.

Savjet: Umjesto vode za podlijevanje možete koristiti temeljac koji pripremite tako da u 500 ml kipuće vode dodate žličicu Vegete Natur.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu