Cheesecake s gin tonicom
- Recept by coolinarika.com -Cheesecake s gin tonicom nije naziv današnje happy hour ponude. Riječ je o kolaču osvježavajućeg voćnog okusa s čašicom gin tonica kao dodatkom njegovoj kremastoj strukturi. Preostaje samo uživati u zalogaju inspiriranom omiljenim party pićem.
Priprema
Mješavini za podlogu dodajte mljevene lješnjake, usitnjene zobene pahuljice, 4-5 žlica vode i promiješajte. Dodajte rastopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Smjesu rasporedite u kalup 35×24 cm koji ste lagano premazali uljem i utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu. Stavite u hladnjak na 20 minuta. Prašak za puding pomiješajte s 60 g šećera i 5 žlica vode. Preostalu vodu zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni puding. Kad zavri maknite s vatre i izlijte u drugu posudu da se ohladi na sobnu temperaturu. Želatinu prelijte s 5 žlica vode i ostavite da nabubri. Malinama dodajte 100 g šećera i zagrijte do vrenja. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta da omekšaju. Maknite s vatre i u još toplo umiješajte pripremljenu želatinu da se otopi, a zatim sve zajedno umiješajte u puding. Prašku za pripremu Cheesecake kreme dodajte jogurt, limun šećer i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Dodajte krem sir, gin tonic i promiješajte. Izlijte preko ohlađene kore. Kremu podijelite na pola, a zatim jedan dio nanesite na podlogu u kalupu i poravnajte. Preko nje pažljivo nanesite pripremljeni puding. Na puding nanesite preostalu kremu i poravnajte.
Posluživanje: Stavite u hladnjak da odstoji 2 sata. Kolač narežite na ploške, ukrasite i poslužite.
Savjet: Umjesto malina, možete koristiti maline ili šumsko voće.