Cheesecake s gin tonicom

Cheesecake s gin tonicom nije naziv današnje happy hour ponude. Riječ je o kolaču osvježavajućeg voćnog okusa s čašicom gin tonica kao dodatkom njegovoj kremastoj strukturi. Preostaje samo uživati u zalogaju inspiriranom omiljenim party pićem.

  • 30 min
  • Jednostavno
Cheesecake s gin tonicom

Sastojci

  • 1 Dolcela Cheesecake
  • 120 g mljevenih poprženih lješnjaka
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 3 žlice meda
  • 100 g maslaca
  • 500 ml grčkog jogurta
  • 250 g sira mascarponea
  • 1 Dolcela Limun šećer
  • 50 ml gin tonica

Žele

Priprema

  1. Mješavini za podlogu dodajte mljevene lješnjake, usitnjene zobene pahuljice, 4-5 žlica vode i promiješajte.
  2. Dodajte rastopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
  3. Smjesu rasporedite u kalup 35×24 cm koji ste lagano premazali uljem i utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
  4. Stavite u hladnjak na 20 minuta.
  5. Prašak za puding pomiješajte s 60 g šećera i 5 žlica vode.
  6. Preostalu vodu zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni puding. Kad zavri maknite s vatre i izlijte u drugu posudu da se ohladi na sobnu temperaturu.
  7. Želatinu prelijte s 5 žlica vode i ostavite da nabubri.
  8. Malinama dodajte 100 g šećera i zagrijte do vrenja. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta da omekšaju.
  9. Maknite s vatre i u još toplo umiješajte pripremljenu želatinu da se otopi, a zatim sve zajedno umiješajte u puding.
  10. Prašku za pripremu Cheesecake kreme dodajte jogurt, limun šećer i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu.
  11. Dodajte krem sir, gin tonic i promiješajte. Izlijte preko ohlađene kore.
  12. Kremu podijelite na pola, a zatim jedan dio nanesite na podlogu u kalupu i poravnajte. Preko nje pažljivo nanesite pripremljeni puding.
  13. Na puding nanesite preostalu kremu i poravnajte.

Posluživanje: Stavite u hladnjak da odstoji 2 sata. Kolač narežite na ploške, ukrasite i poslužite.

Savjet: Umjesto malina, možete koristiti maline ili šumsko voće.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”