Čokoladni tart s raspucancima
- Recept by coolinarika.com -Tart s raspucancima na blagdanskom stolu donijet će veselje i ukusne čokoladne zalogaje.
Priprema
Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre. Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo. U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata. Posudu za tart (Ø 26 cm) pospite šećerom u prahu (iz pakiranja) i rukama, koje ste također posuli šećerom u prahu, rasporedite smjesu tako da prekrijete dno i rub posude. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 13 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Za kremu, hladnom mlijeku dodajte mješavinu za kremu i miješajte el. miješalicom da dobijete kremu. Na kraju umiješajte Lino Ladu Gold i kremu odmah nanesite na podlogu za tart. Ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta. Šlag kremu pripremite da u hladno mlijeko dodate mješavinu, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute, a zatim umiješajte krem sir. Šlag kremu podijelite u dvije posude. U jedan dio umiješajte Lino Ladu Gold, a u drugi kakao tako da dobijete kremu u dvije nijanse boje. Pomoću slastičarske vrećice i raznim nastavcima nanesite kremu i ukrasite tart. Slasticu držite u hladnjaku i prije posluživanja prikladno ukrasite.
Posluživanje: Ostatak kreme poslužite uz čokoladni tart.
Savjet: Tart neka ostane u kalupu do posluživanja jer je vrlo nježan.