Brzi i drugačiji princes uštipci
- Recept by coolinarika.com -Za mascarpone govore da slasticama daje dušu pa zašto onda ne iskušati nešto drugačije princes uštipke koji nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.
Priprema
Slatko vrhnja miješajte električnom miješalicom 1 minutu. Neprekidno miješajući dodajte sir i Limun šećer te postupno umiješajte Dolcela instant želatinu. Nastavite miješati, a potom dodajte šećer u prahu. Tijesto prerežite po pola, premažite kremom, poklopite drugim dijelom tijesta. Slasticu stavite u hladnjak najmanje 30 minuta. Za to vrijeme pripremite preljev. U posudi zagrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte preko natrgane čokolade. Nakon nekoliko minuta promiješajte da dobijete kremasti preljev.
Posluživanje: Pripremljenim preljevom prelijte uštipke prije posluživanja.
Savjet: Tijesto za princes uštipke možete i sami pripremiti. Kremom možete napuniti prhko lisnato tijesto kao za šaum role, prhke slatke cannelone…