Aromatična salata od leće s ajvarom

Uz ovu aromatičnu salatu od leće s ajvarom povezujemo samo epitete poput jednostavna, šarena, aromatična i ukusna. Moramo dodati i da je nutritivno bogata pa je izvrstan izbor za brzinski ručak ili laganu večeru.Zahvaljujemo Sandri Rončević s bloga O slanom i slatkom na ustupljenom receptu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Aromatična salata od leće s ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. Kuhanu leću ocijedite (možete koristiti i ocijeđenu konzerviranu leću) i stavite u zdjelicu.
  2. Tikvice operite, prerežite ih po dužini pa narežite na deblje ploške.
  3. Halloumi ili sir za žar ocijedite i narežite na deblje kockice.
  4. Luk također narežite na ploške, a mini rajčice prerežite po pola.
  5. Leći dodajte tri žlice blagog ajvara i izmiješajte.
  6. Dodajte luk i rajčice, lagano posolite i izmiješajte, dodajte svježi timijan te još jednom izmiješajte.
  7. Zagrijte tavu, kapnite malo maslinova ulja, a zatim dodajte tikvice.
  8. Pržite ih oko 4-5 minuta, da se lagano zazlate.
  9. Tikvice izvadite na tanjur, a na istoj masnoći popecite narezani sir kojem dodajte prstohvat origana.
  10. Pečeni sir izvadite na tanjur s tikvicama.
  11. Salatu složite ovako. U veliki tanjur prebacite pripremljenu leću, dodajte pržene tikvice i sir, pospite svježim peršinom i pokapajte maslinovim uljem.

Posluživanje: Prije posluživanja dobro izmiješajte. 

Savjet: Pripremu ćete ubrzati i pojednostaviti ako upotrijebite 240 g konzervirane leće.

Gulaš

Inspirirani tradicijom