Lungić u jednostavnom umaku od brusnica

Pripremljene medaljone od lungića poslužite s relishom od brusnica u uživajte u slatko slanom jelu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Lungić u jednostavnom umaku od brusnica

Sastojci

Za relish od brusnica

  • 400 g luka

Za relish od brusnica

  • 3 žlice maslinova ulja

Za relish od brusnica

Za relish od brusnica

  • 120 ml crnog vina

Za relish od brusnica

  • 50 ml vinskog octa

Za relish od brusnica

Za relish od brusnica

Za relish od brusnica

Za relish od brusnica

  • sol

Za relish od brusnica

  • 700 g svinjskog filea (lungića)

Za relish od brusnica

Za relish od brusnica

Za relish od brusnica

  • 50 ml suhog bijelog vina

Za relish od brusnica

Za relish od brusnica

  • sol

Za relish od brusnica

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Za relish od brusnica

  • 20 g maslaca

Priprema

  1. Za relish, na zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na ploške. Popecite ga uz miješanje da postane staklast.
  2. Ulijte vino i ocat, pa pirjajte da dio tekućine ispari. Umiješajte senf, đumbir, malo mljevenog crnog papra, sol i džem od brusnica.
  3. Pirjajte na laganoj vatri da dobijete umak. Umak zatim pustite da de ohladi i još zgusne.
  4. Svinjski file očišćen od suvišne masnoće i kožica narežite na medaljone debljine 2 cm.
  5. Stavite ih u posudu, pospite Vegetom Natur, mljevenim šarenim paprom, majčinom dušicom, posolite te ulijte vino i maslinovo ulje.
  6. Promiješajte i ostavite meso marinirati 30 minuta u hladnjaku. U široj tavi zagrijte maslac i na njega stavite marinirane medaljone.
  7. Popecite ih na srednjoj vatri nekoliko minuta sa svake strane tako da dobije zlatnu boju.

Posluživanje: Medaljone od lungića poslužite s relishom od brusnica.

Savjet: Ostatak relisha stavite u staklenku i držite u hladnjaku do slijedećeg posluživanja. Osim s različitim vrstama mesa, možete ga kombinirati sa sirom, na brusketama, u hamburgeru, uz pohano....

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa