Lungić u jednostavnom umaku od brusnica
- Recept by coolinarika.com -Pripremljene medaljone od lungića poslužite s relishom od brusnica u uživajte u slatko slanom jelu.

Priprema
Za relish, na zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na ploške. Popecite ga uz miješanje da postane staklast. Ulijte vino i ocat, pa pirjajte da dio tekućine ispari. Umiješajte senf, đumbir, malo mljevenog crnog papra, sol i džem od brusnica. Pirjajte na laganoj vatri da dobijete umak. Umak zatim pustite da de ohladi i još zgusne. Svinjski file očišćen od suvišne masnoće i kožica narežite na medaljone debljine 2 cm. Stavite ih u posudu, pospite Vegetom Natur, mljevenim šarenim paprom, majčinom dušicom, posolite te ulijte vino i maslinovo ulje. Promiješajte i ostavite meso marinirati 30 minuta u hladnjaku. U široj tavi zagrijte maslac i na njega stavite marinirane medaljone. Popecite ih na srednjoj vatri nekoliko minuta sa svake strane tako da dobije zlatnu boju.
Posluživanje: Medaljone od lungića poslužite s relishom od brusnica.
Savjet: Ostatak relisha stavite u staklenku i držite u hladnjaku do slijedećeg posluživanja. Osim s različitim vrstama mesa, možete ga kombinirati sa sirom, na brusketama, u hamburgeru, uz pohano....