Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina

Quiche sa porilukom i sardinama

Quiche s porilukom i sardinama je fantastičan sam po sebi, no kada se dodaju kockice pancete aroma će biti još potpunija.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Quiche sa porilukom i sardinama

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo i ohlađeni maslac narezan na listiće. Maslac prstima dobro izmiješajte s brašnom.
  2. Dodajte razmućeno jaje, kiselo vrhnje i pomoću el. miješalice dobro izmiješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu smjesu.
  3. Tijesto dodatno zamijesite rukom, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na oko 30 minuta.
  4. Ohlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga tako da bude sa svih strana veće od kalupa za quiche (O 26 cm).
  5. Pomoću valjka za tijesto pažljivo ga prebacite u namašćen kalup i prstima dobro utisnite uz dno i stranice kalupa. Tijesto dobro napikajte vilicom.
  6. Tijesto pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C 15 minuta tj. dok se na rubovima ne počne hvatati boja.
  7. Slatko vrhnje pomiješajte s ricottom, razmućenim jajima, maslinovim uljem, soli i paprom. Na kraju umiješajte na kolutiće narezani poriluk.
  8. Smjesu izlijte na tijesto u kalupu, pa po njoj pospite grana padano i posložite sardine iz limenke. Vratite u pećnicu i pecite na 180°c 25-30 minuta

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: U smjesu možete dodati i malo poprženih kockica pancete ili slanine za bogatiju aromu.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka