Sendviči s fritatama i lososom

Ljubitelji sendviča zaljubit će se u ove fine zalogaje ukrašene zelenim listovima s dimljenim lososom u glavnom sloju.

  • 30 min
  • Jednostavno
Sendviči s fritatama i lososom

Sastojci

  • 5 jaja
  • 2 žličice Vegete Natur Mediteran (6 g)
  • 40 g svježeg špinata
  • 80 g sira ricotte
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • 150 g dimljenog lososa (ili pršuta)
  • 200 g krem sira
  • 250g tjestenine (gramigna)

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite i pomiješajte s malo ulja i pustite da se ohladi.
  2. U većoj posudi razmutite 4 jaja, dodajte Vegetu Natur Mediteran, promiješajte i dodajte tjesteninu.
  3. U sjeckalicu stavite preostalo jaje, sir i špinat te usitnite. Mješavinu dodajte u jaja i dobro promiješajte.
  4. U tavi s neprianjajućim dnom (Ø 24 cm) zagrijte malo ulja i od polovine smjese napravite omlet. Prvo pecite poklopljeno s jedne strane pa lagano okrenite i kratko pecite s druge strane.
  5. Pečeni omlet izvadite, a zatim od ostatka smjese napravite još jedan omlet. Omlete izrežite kalupom Ø 6 – 8 cm (okrugli ili cvjetnog oblika).
  6. Na podlogu od omleta nanesite krem sir i plošku dimljenog lososa te poklopite komadom omleta i ukrasite listićem svježeg špinata

Posluživanje: Učvrstite čačkalicom i poslužite.

Savjet: Omlet ćete lako okrenuti ako ga istresete na tanjur pa zatim vratite u tavu.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa