Sočni lungić s tjesteninom
- Recept by coolinarika.com -Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli i okus će biti iznad očekivanja.
Priprema
Svinjski file očistite od kožica i suvišne masnoće. Narežite ga potom na deblje odreske i pospite Vegetom Natur za svinjetinu. Pomiješajte narančin sok i vino i prelijte preko mesa. Pustite da se marinira 30 minuta. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi. U široj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje i na njega stavite luk narezan na ploške. Popecite da luk postane staklast te dodajte meso s marinadom. Sve zajedno popecite uz miješanje. Kad je meso gotovo, ulijte vrhnje i nastavite pirjati nekoliko minuta.
Posluživanje: Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli.
Savjet: Svinjski file je meso koje se kratko tretira na jačoj vatri. Umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti kokosovo mlijeko koje će dati poseban štih ovom jelu.