Sočni lungić s tjesteninom

Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli i okus će biti iznad očekivanja.

  • 45 min
  • Jednostavno
Sočni lungić s tjesteninom

Sastojci

Priprema

  1. Svinjski file očistite od kožica i suvišne masnoće. Narežite ga potom na deblje odreske i pospite Vegetom Natur za svinjetinu.
  2. Pomiješajte narančin sok i vino i prelijte preko mesa. Pustite da se marinira 30 minuta.
  3. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
  4. U široj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje i na njega stavite luk narezan na ploške. Popecite da luk postane staklast te dodajte meso s marinadom. Sve zajedno popecite uz miješanje.
  5. Kad je meso gotovo, ulijte vrhnje i nastavite pirjati nekoliko minuta.

Posluživanje: Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli.

Savjet: Svinjski file je meso koje se kratko tretira na jačoj vatri. Umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti kokosovo mlijeko koje će dati poseban štih ovom jelu. 

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina