Rižoto s povrćem
- Recept by coolinarika.com -Rižoto s povrćem obogaćen začinom u boji starog zlata teško da može zamijeniti bilo koji drugi prilog uz pečeno meso i svježu salatu.
Priprema
Za temeljac u 800 ml vruće vode stavite Vegetu Natur i pustite da zavrije. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatno žute boje. Dodajte protisnuti češnjak, rižu i kratko popecite. Podlijte temeljcem i nastavite pirjati na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Nakon 5 minuta dodajte zamrznuto povrće i nastavite pirjanje uz dodavanje temeljca i povremeno miješanje te dodajte papar i kurkumu.
Posluživanje: Kada je rižoto gotov, poslužite ga odmah uz pečeno meso i zelenu salatu.
Savjet: Koristite li umjesto zamrznutog povrća svježe povrće, potrebno ga je prethodno blanširati zbog brže pripreme.