Pečeni losos u medenom umaku
- Recept by coolinarika.com -Losos u umaku od meda i limuna poslužite s kuhanim povrćem i uživajte u laganoj večeri.
Priprema
Pomiješajte med, limunov sok, Vegetu Natur univerzal i slatku papriku. Losos očistite, operite, natrljajte s dvije žličice Vegete Natur univerzal i pecite na dvije žlice zagrijanog ulja do zlatne boje. Zatim ih preokrenite, dodajte preostalo ulje, nasjeckani češnjak i papar pa kratko popecite. Losos izvadite, a u tavu u kojoj se pekao losos dodajte pripremljenu smjesu od meda i limun narezan na kriške. Umak kratko prokuhajte.
Posluživanje: Pečeni losos prelijte pripremljenim umakom i poslužite s kuhanom rižom i salatom.
Savjet: Losos pecite tako da je koža okrenuta prema dolje. Losos možete poslužiti i s kuhanim povrćem (brokula, cvjetača, mrkva).