Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Popečci od povrća slavni su oduvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Sastojci

Priprema

  1. Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
  2. Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
  3. Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
  4. Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
  5. Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.

Posluživanje: Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Savjet: Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”