Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
- Recept by coolinarika.com -Popečci od povrća slavni su oduvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.
Priprema
Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje. Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta. Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica. Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke. Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.
Posluživanje: Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.
Savjet: Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.