Namaz od čvaraka

Namaz je bogat, raskošan, grešan i pretjeran u svakom smislu i nikako ne možete pojesti tek jednu krišku. Savršen za predjela, osobito za razne proslave, ali moram reći da, dok me mame i kobasice s tartufima, planinski sirevi, kulen i serrano pršut,…ja i dalje posežem za ovom divnom paštetom! A čak ni ne volim čvarke!Slobodno pripremite kada želite osobito zadiviti svoje goste.

  • 20 min
  • Jednostavno
Namaz od čvaraka

Sastojci

  • 250 gr čvaraka
  • 1 luk (srednji)
  • 5 kiselih krastavčića
  • 100 gr sirnog namaza ili svježeg sira
  • 1 žlica senfa
  • 1/2 žličice mljevene slatke paprike
  • 1/2 žličice mljevenedimljene paprike
  • sok pola limuna
  • malo mljevene ljute paprike

Priprema

  1. Izrada je izrazito jednostavna i brza. U manji blender ubacite najprije samo čvarke s lukom, izblendajte na velikoj brzini, a zatim dodajte ostale sastojke.Svakako kušajte i dodajte još začina ili sastojaka po želji.

Posluživanje: Uz krišku domaćeg kruha i čašu sivog pinota, rijetko što se može natjecati s ovim namazom.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...