Salata s tunom i kus-kusom

Šaroliko jelo, bogato raznim namirnicama i vrlo jednostavno može se kombinirati na razne načine, a da svaki put izgleda drukčije.

  • 30 min
  • Jednostavno
Salata s tunom i kus-kusom

Sastojci

  • 100 ml maslinova ulja
  • 250 g Kus-Kusa Zlato Polje
  • 1 limeta
  • svježi vlasac
  • 1 ljubičasti luk
  • malo Vegeta Maestro slatke paprike
  • Vegeta Maestro crni papar
  • sol
  • 1 žličica kapara
  • 200 g većih cherry rajčica
  • 300 g odrezaka svježe tune
  • 2 jaja
  • 240 g Slanutka iz limenke Podravka
  • 2 stapke celera
  • 2 – 3 žlice aceta balsamica

Priprema

  1. Kus-kus prelijte s 500 ml posoljene kipuće vode, promiješajte i ostavite pet minuta.
  2. Ohlađeni kus-kus stavite u zdjelu, začinite s 4 žlice maslinova ulja i acetom balsamicom. Dodajte narezanu stapku celera i ocijeđeni slanutak.
  3. Jaja tvrdo skuhajte. Tunu narežite na kockice, a rajčice popola.
  4. Na tavi na jačoj vatri zagrijte 3 žlice maslinova ulja, pa kratko popecite tunu zajedno s rajčicama. Dodajte kapare, posolite i pospite crnim paprom.
  5. Na veći tanjur za posluživanje stavite pripremljeni kus-kus, posložite tvrdokuhano jaje prerezano popola i posuto slatkom paprikom.
  6. Ukrasite kolutima ljubičastog luka i po sredini stavite tunu s rajčicama i kaparama.

Posluživanje: Pospite narezanim vlascem, nakapajte svježe iscijeđenim sokom limete i maslinovim uljem.

Savjet: Jelo je vrlo šaroliko, bogato raznim namirnicama, a vrlo jednostavno te se može kombinirati na razne načine da svaki put izgleda drukčije.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje