Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Cheesecake TO GO

Za cheesecake posebnog sjaja potrebno vam je nešto kulinarskog šarma, crveno voće, fini sir i glamurozni preljev za torte. Nakon što probate ovu slasticu niti jedan izazov neće biti težak.

  • 25 min
  • Jednostavno
Cheesecake TO GO

Sastojci

  • 50 ml ocijeđenog narančina soka
  • 1 Cheesecake Dolcela
  • 40 g šećera
  • 1 Crveni preljev za torte Dolcela
  • 300 g otkoštenih trešanja
  • 200 g kremastog sira (mascarponea)
  • 300 ml mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 1 žlica meda
  • 200 g grčkog jogurta

Priprema

  1. Mješavini za podlogu dodajte narančin sok pomiješan s medom, rastopljenim maslacem i promiješajte.
  2. Mješavini za podlogu dodajte narančin sok pomiješan s medom, rastopljenim maslacem i promiješajte.
  3. Prašku za kremu dodajte mlijeko i jogurt pa miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. Dodajte zatim kremasti sir i promiješajte.
  4. Dio kreme nanesite na ohlađenu podlogu u staklenkama. Preko nje rasporedite trešnje pa ostatak kreme. Površinu poravnajte i posložite trešnje.
  5. Preljevu za torte dodajte šećer i od 250 ml vode uzmite 3 žlice te razmutite. Ostatak vode zagrijte pa kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte smjesu. Zagrijavajte 2 minute, ohladite nekoliko minuta i prelijte preko trešanja.

Posluživanje: Slasticu dobro ohladite prije posluživanja.

Savjet: Trešnje možete zamijeniti voćem po želji (jagode, maline, borovnice, kupine, marelice).

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja