Patlidžan u umaku od jogurta

Brzo i hranjivo jelo koje nam je u Tjednu izraelske kuhinje poklonio vrhunski chef Rani Hadid.

  • 30 min
  • Jednostavno
Patlidžan u umaku od jogurta

Sastojci

Priprema

  1. Ispeći patlidžan u kori na roštilju ili u pećnici na 225 stupnjeva C 30-tak minuta. Prije pečenja izbušiti nekoliko rupica u kori.
  2. Nakon što je pečen ocijediti tekućinu iz patlidžana i onda ga oguliti – ostaviti peteljku koja će ga držati.
  3. Položiti patlidžan na tanjur i preliti umakom i maslinovim uljem.
  4. Umak: Pomiješati sezamovu pastu, zgnječeni češnjak, maslinovo ulje, sol, papar, peršin i malo limunova soka. Preliti preko toplog patlidžana i ukrasiti zrnima nara.
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje