Mesna rolada s omletom od sira
- Recept by coolinarika.com -Toplu roladu narežite i poslužite s lovačkim umakom i puslicama od pire krumpira i uživajte u blagdanskom jelu.
![Mesna rolada s omletom od sira](https://piovariations.cdn.podravka.net/f5cfe794-638b-11eb-a41e-0242ac12001c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Sadržaj vrećice fanta za kosani odrezak promiješajte s vodom i ostavite stajati nekoliko minuta. Odstajalom fantu dodajte meso i promiješajte da dobijete kompaktnu smjesu. Za omlet, pjenjačom umutite jaja, posolite, dodajte kukuruzno brano i naribani sir pa sve zajedno izmiješajte. Na zagrijano ulju izlijte mješavinu jaja i sira, zapecite s jedne strane, okrenite i zapecite s druge strane. Papir za pečenje malo pobrašnite, na njega stavite mljeveno meso i razvaljajte da dobijete oblik pravokutnika. Na razvaljano meso stavite omlet pa uz pomoć papira za pečenje zarolajte. Zamotanu roladu stavite u posudu za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. Za to vrijeme napravite puslice od pire krumpira. Pire krumpir pripremite prema uputi na pakiranju. Dodajte mu 1 jaje, izmiješajte, a zatim ga prenesite u dresir vrećicu. Uz pomoć slastičarske vrećice sa širim nastavkom na nauljeni tanjur oblikujte puslice od pire krumpira. Puslice pecite u dubokom vrelom ulju, a zatim ih izvadite na upijajući papir. Za lovački umak u mlaku vodu dodajte fant za lovački umak, promiješajte, dodajte mljeveni đumbir, promiješajte i kuhajte oko 3 minute
Posluživanje: Toplu roladu narežite i poslužite s lovačkim umakom i puslicama od pire krumpira.
Savjet: Puslice od pire krumpira stavite vrlo kratko u vrelo ulje da dobiju hrskavost i zlatno žutu boju.