Tortice od srdela

Slane tortice od krumpira sa srdelama i salsom oduševit će ljubitelje sitnih ribica iz morskih dubina.

  • 60 min
  • Jednostavno
Tortice od srdela

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir skuhajte s korom, a zatim pustite da se malo ohladi. Za to vrijeme očistite sredele i maknite kosti.
  2. Pripremite 4 posude Ǿ 10 cm (za nabujke). Premažite ih maslinovim uljem i pospite krušnim mrvicama tako da obložite dno i rubove.
  3. Preostalim krušnim mrvicama dodajte nasjeckani češnjak, peršin, sol, i šareni papar. Krumpiru skinite koru i narežite na ploške.
  4. U posudu posložite sredele da obložite rubove i dno (kožicom prema stjenkama).
  5. U svaku posudu stavite sloj krumpira, prekrijte s malo salse, pospite pripremljenim krušnim mrvicama i ponavljajte dok ne napunite posude. Na kraju prekrijte srdelama.
  6. Napunjene posude stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 15 minuta. Kad su pečene okrenite posude na tanjur da dobijete tortice.

Posluživanje: Po njima posložite narezane cherry rajčice, nakapajte maslinovim uljem, ukrasite listićima peršina i poslužite.

Savjet: Tortice od srdela možete poslužiti tople ili hladne.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma