Tortice od srdela
- Recept by coolinarika.com -Slane tortice od krumpira sa srdelama i salsom oduševit će ljubitelje sitnih ribica iz morskih dubina.
Priprema
Krumpir skuhajte s korom, a zatim pustite da se malo ohladi. Za to vrijeme očistite sredele i maknite kosti. Pripremite 4 posude Ǿ 10 cm (za nabujke). Premažite ih maslinovim uljem i pospite krušnim mrvicama tako da obložite dno i rubove. Preostalim krušnim mrvicama dodajte nasjeckani češnjak, peršin, sol, i šareni papar. Krumpiru skinite koru i narežite na ploške. U posudu posložite sredele da obložite rubove i dno (kožicom prema stjenkama). U svaku posudu stavite sloj krumpira, prekrijte s malo salse, pospite pripremljenim krušnim mrvicama i ponavljajte dok ne napunite posude. Na kraju prekrijte srdelama. Napunjene posude stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 15 minuta. Kad su pečene okrenite posude na tanjur da dobijete tortice.
Posluživanje: Po njima posložite narezane cherry rajčice, nakapajte maslinovim uljem, ukrasite listićima peršina i poslužite.
Savjet: Tortice od srdela možete poslužiti tople ili hladne.