Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Ječam i grah sa suhim rebarcima

  • 60 min
  • Jednostavno
Ječam i grah sa suhim rebarcima

Sastojci

Priprema

  1. Na otopljenoj masti popecite mrkvu i celer narezan na kockice.
  2. Dodajte ječam i njega kratko popecite, podlijte s malo vode, dodajte rebarca, lovor, češnjak u granulama i zalijte vodom da prekrijete sadržaj u loncu.
  3. Pustite da zakuha, a onda dodajte povrtni temeljac. Kuhajte dok se meso ne počne odvajati od kosti.
  4. Potkraj kuhanja dodajte smeđi grah, koncentrat rajčice, malo posolite, popaprite i promiješajte.

Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Potkraj kuhanja zajedno s grahom možete dodati 100 g kukuruza šećerca. Jelo će izgledati šarenije i ukusnije.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje