Tjestenina s pestom od brokule i avokada

Doživite maštovito iskustvo s punim tanjurom tjestenine pripremljene uz indijske oraščiće, avokado i brokulu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Tjestenina s pestom od brokule i avokada

Sastojci

Priprema

  1. Brokulu natrgajte na cvjetiće i skuhajte u posoljenoj vodi. Indijske oraščiće popecite u tavi (tostirajte).
  2. Špagete stavite kuhati u posoljenu vodu. U električnu sjeckalicu stavite popržene oraščiće, očišćeni avokado, češnjak, sok i koricu pola limuna, parmezan, maslinovo ulje, papar i sol.
  3. Na kraju dodajte ocijeđenu brokulu, bosiljak i mažuran. Sve dobro usitnite da dobijete pesto.
  4. Špagete ocijedite i vruće umiješajte u pripremljeni pesto.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo posuto listićima parmezana, nasjeckanim indijskim oraščićima i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet: Tostirani indijski oraščići oslobodit će ulje i na taj način razviti aromu.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke