Jeger burger
- Recept by coolinarika.com -Dan započnite s ukusnim doručkom u obliku jegera i jaja na oko i uživajte u danu koji je pred vama.
![Jeger burger](https://piovariations.cdn.podravka.net/baa959d0-638a-11eb-bd59-0242ac120026/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Kajzerice prerežite na pola. Donju stranu premažite ajvarom, pa po njemu rasporedite na ploške narezanu rajčicu i poklopite ploškom sira. Jeger ogulite, narežite na ploške i popržite do zlatne boje u dobro zagrijanoj tavi na 2 žlice ulja. Pečeni jeger odmah posložite po siru. Pospite ih na kockice ili na kolutiće narezanim ljubičastim lukom. U istu tavu ulijte preostalo ulje i na njemu ispecite jaja na oko. Posolite ih, popaprite i na svaku kajzericu s jegerom stavite po jedno jaje.
Posluživanje: Poklopite gornjim dijelom kajzerice i poslužite.
Savjet: Umjesto ajvara možete upotrijebiti pesto rosso, a prerezane kajzerice možete kratko popeći u suhoj dobro zagrijanoj tavi.