Sarena salata

Super salata koja ima dvostruku ulogu , naime moze biti i salata i prilog , savrsena za rostiljanje jer se moze napraviti i dan prije . 

  • 30 min
  • Jednostavno
Sarena salata

Sastojci

  • 1 veci nasjeckani luk
  • 350 g zrna boba , soye ili graska
  • 400 g Podravka Kukuruza šećerca
  • 300 g prepolovljenih mini rajcica
  • 1 limun-sok
  • 100 g feta sira
  • sjeckani peršin
  • sol i papar
  • 2 zlice maslaca

Priprema

  1. Ako imate svijezi bob , soyu ili grasak onda ih na kratko blansirajte u kipucoj vodi . U tavi otopi maslac i dodaj luk pa dinstaj uz mijesanje dok luk ne uvene i omeksa oko 4-5 min . Luku dodaj bob i kukuruz , pa sve kuhaj uz mijesanje 5-6 min . Izdinstano povrce prebaci u zdjelu za mijesanje i pusti neka se malo prohladi . 
  2. Povrcu dodaj narezane rajcice , sok od limuna , persin i lagano posoli i popapri . Sve dobro izmijesaj , prebaci u servirnu zdjelu i pospi sa namrvljenim feta sirom . Posluzi uz grillano meso ili ribu . 
ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje