Sočni ramstek s kozicama

Za najbolje društvo popečene odreske junetine,  blitvu s krumpirom i kozice s umakom i uživajte u jelu kombiniranih mesnih zalogaja.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Sočni ramstek s kozicama

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir narežite na kockice i stavite kuhati u posoljenu vodu te pred kraj kad je kuhan dodajte narezanu blitvu. Nakon nekoliko minuta kuhano povrće ocijedite i stavite na zagrijano maslinovo ulje s nasjeckanim češnjakom.
  2. Odreske junećeg ramsteka (4 odreska debljine 2 cm) prerežite na dva dijela kako biste dobili manje medaljone. Pospite ih s paprom i Vegetom.
  3. Na dobro zagrijanu tavu stavite maslac i čim se otopi dodajte odreske. Kratko ih popecite s obje strane, izvadite, pokrijte i stavite na toplo mjesto. Na ostatak masnoće dodajte očišćene repove kozica i kratko ih popecite.
  4. Podlijte s malo tople vode i dodajte Vegetu Natur Mediteran. Pirjajte na laganoj vatri da dobijete umak te začinite s malo chillija.

Posluživanje: Poslužite na tanjuru pripremljenu blitvu s krumpirom, preko nje popečene odreske i kozice s umakom sa strane.

Savjet: Ramstek je crveno meso koje kratko pecite na jačoj vatri da bi zadržalo sočnost.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom