Pavlova torta

Pavlova je poznata širom svijeta, lako ju je pripremiti i vrlo ukusan je desert. Meringue biskvit sam po sebi već je dostatan samostalan desert, a uz dodatak voća postaje pravi spektakl!

  • 75 min
  • Srednje zahtjevno
Pavlova torta

Sastojci

Za 1 koru:

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 140 °C. Na pleh za pečenje stavite masni papir za pečenje. Na papir stavite naopačke okrenuti tanjur i okružite olovkom tako da dobijete kružnicu unutar koje ćete nanijeti smjesu od bjelanjaka. Područje kružnice lagano premažite maslacem.
  2. U staklenoj posudi mikserom istucite bjelanjke s običnim šećerom, zatim postepeno dodajte šećer u prahu, Gussnel i ocat te miksajte još par minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Zagladite ju tako da ostavite dojam valova.
  3. Smjesu stavite peći u pećnicu na 60 minuta. Nakon 60 minuta pečenja otvorite pećnicu i ostavite smjesu još desetak minuta da miruje u pećnici nakon čega ju izvadite i pustite da se ohladi. Postupak ponoviti dva puta da se dobiju tri kore.
  4. Istucite pjenjačom šlag 5+ , dodajte čvrsti jogurt i ekstrakt vanilije. Tako dobivenu smjesu nanesite na tortu i na nju posložite šumsko voće.

Posluživanje: Pavlovu poslužite na veliki ravni tanjur ili podlogu za rezanje torti i kolača.

Savjet: Svježe šumsko voće je stvar izbora. Ako volite jagode, koristite samo njih.Tostirani bademi listića Dolcela dodajte po izboru i efektno završite Pavlovu na način da ih pospete po vrhu.Pavlova može biti i uzbudljivija i šarenija ako koristite zamrznuto šumsko voće pa napravite umak i tako dobijete efekt prelijevanja preko torte.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat