Ciganski odrezak

Izmiješajte fine okuse u jedno jelo i uživajte u odrescima, kobasicama, žitaricama i povrtnim začinima.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Ciganski odrezak

Priprema

  1. Na početku pripremite prilog. U litri vruće vode otopite povrtne temeljce, dodajte ječmenu kašu i kuhajte na laganoj vatri.
  2. Odreske potucite, pospite Vegetom s obje strane. Meso s jedne strane pobrašnite, a potom ih s pobrašnjene strane stavite na vrelu mast. Kad je dobilo lijepu, zlatnu boju meso okrenite, popecite i s druge strane, a zatim izvadite iz tave.
  3. Na isto ulje stavite nasjeckani luk, zatim sitno narezani hamburger i kobasice narezane na trakice.
  4. Zajedno dobro popecite, dodajte kisele krastavce narezane na rezance, podlijte s malo vode i kratko prokuhajte.
  5. Vratite meso i pirjajte dok ne omekša. Dodajte ajvar, popaprite, malo posolite, dodajte dimljenu crvenu papriku, promiješajte i kratko pirjajte.

Posluživanje: Poslužite uz kuhani ječam.

Savjet: Umjesto ječma na isti način možete pripremiti heljdu ili proso.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži