Sočna rebarca

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

  • 160 min
  • Jednostavno
Sočna rebarca

Sastojci

Za prilog

  • 1 kg krumpira

Za prilog

Priprema

  1. Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  2. U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, majčinu dušicu, dimljenu papriku, Vegetu Natur, med, malo soli i dobro izmiješajte.
  3. Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  4. Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  5. Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  6. Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Posluživanje: Poslužite toplo uz salatu po želji.

Savjet: Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Ajvar

Razmazi svoje nepce