Sočna rebarca
- Recept by coolinarika.com -Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.
Priprema
Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, majčinu dušicu, dimljenu papriku, Vegetu Natur, med, malo soli i dobro izmiješajte. Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira. Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta. Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte. Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.
Posluživanje: Poslužite toplo uz salatu po želji.
Savjet: Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.