Pačja prsa na poseban način

Pripremite narezana pačja prsa posuta pinjolima, narom i ocijeđenim grožđicama i uživajte u ukusnim zalogajima.

  • 60 min
  • Jednostavno
Pačja prsa na poseban način

Sastojci

  • 150 g rikule
  • 800 g pačjih prsa (2 komada)
  • 1 žlica Vegete
  • 2 žlice nara
  • sol
  • 1 žlica balzamičnog octa (aceta balsamica)
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 g poprženih pinjola
  • 70 – 100 ml brendija
  • 80 g svijetlih grožđica
  • 4 žlice ulja

Priprema

  1. Pačja prsa popecite u tavi na zagrijanom ulju. Meso stavite u posudu za pečenje, pospite 1 žlicom Vegete, podlijte s oko 150-200 ml vode, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  2. Grožđice namočite u brendiju i prije posluživanja ocijedite. Ohlađena pačja prsa narežite na tanke ploške.
  3. Maslinovo ulje pomiješajte s balzamičnim octom i prstohvatom soli. Na tanjur za posluživanje složite narezana pačja prsa, na prsa rasporedite rikulu, pospite pinjolima, narom i ocijeđenim grožđicama.

Posluživanje: Poslužite nakapano mješavinom maslinova ulja i balzamičnog octa.

Savjet: Meso prije pečenja premažite uljem i stavite ga na dobro ugrijanu tavu s neprijanjajućim dnom. Tako ćete fino zapeći meso koje se neće lijepiti za dno, a ujedno ulje neće gorjeti kod zagrijavanja te neće špricati.

Tjestenina

Svestrana Talijanka