Mađarski gulaš

Zagrijte se mađarskim gulašom i uživajte u pikantnom okusu junetine s kockicama krumpira.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Mađarski gulaš

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte junetinu narezanu na kockice, pa zajedno popecite oko 5 minuta.
  2. U posudu dodajte nasjeckani češnjak, crvenu mljevenu papriku, ljutu crvenu papriku,
  3. Vegetu, lovor i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promiješajte, posudu vratite na štednjak i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri.
  4. Kad meso gotovo omekša, dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15-ak minuta.
  5. Pred kraj kuhanja umiješajte vino, passatu, vode po potrebi i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Gulaš poslužite posipan nasjeckanim peršinom.

Savjet: Umjesto krumpira možete dodati kuhanu tjesteninu u već gotov gulaš.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa