Mađarski gulaš
- Recept by coolinarika.com -Zagrijte se mađarskim gulašom i uživajte u pikantnom okusu junetine s kockicama krumpira.
Priprema
Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte junetinu narezanu na kockice, pa zajedno popecite oko 5 minuta. U posudu dodajte nasjeckani češnjak, crvenu mljevenu papriku, ljutu crvenu papriku, Vegetu, lovor i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promiješajte, posudu vratite na štednjak i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri. Kad meso gotovo omekša, dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15-ak minuta. Pred kraj kuhanja umiješajte vino, passatu, vode po potrebi i još kratko prokuhajte.
Posluživanje: Gulaš poslužite posipan nasjeckanim peršinom.
Savjet: Umjesto krumpira možete dodati kuhanu tjesteninu u već gotov gulaš.