Sarma vegetarijana
- Recept by coolinarika.com -Tople sarmice od kus-kusa i gljiva poslužite s umakom i uživajte u bogatom vegetarijanskom jelu.
Priprema
Kus-kus lagano posolite, prelijte sa 150 ml kipuće vode, poklopite i ostavite neka nabubri. Sadržaj vrećice Fanta prelijte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na ploške, dodajte gljive narezane na ploške i pirjajte dok tekućina ne ispari. Na kraju dodajte tikvice narezane na kockice i sve zajedno kratko popecite. Glavicu kupusa uronite u vruću vodu, pa nakon nekoliko minuta u hladnu. Odvojite listove kupusa koji su omekšali, a sačuvali zelenu boju. Kad se kus-kus ohladio, dodajte popečeno povrće, gljive i pripremljeni Fant. Smjesu dobro promiješajte pa njome napunite pripremljene listove kupusa koje potom savijte u sarmice. Sarmice posložite u širu posudu za kuhanje te ih prelijte Passatom Podravka i vodom (tako da ih tekućina prekrije). Lagano posolite, popaprite i pokriveno kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Po želji umak možete zgusnuti s 1–2 žličice Gussnela razmućenog u malo vode.
Posluživanje: Tople sarmice poslužite s umakom.
Savjet: Sarma Vegetarijana dobro je izbalansiran obrok koji sadrži sve potrebne nutrijente, tako da uz njega ne trebate prilog. Ako ipak želite, poslužite uz neku lisnatu salatu ili pire od krumpira