Domaće kobasice s kupusom

Klasiku pripreme domaćih kobasica s kupusom upotpunite dimljenom crvenom paprikom i uživajte u dojmu koji će ostaviti nekoliko zrna mljevenog praha.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Domaće kobasice s kupusom

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Mesu dodajte mješavinu začina za burgere i dobro promiješajte. Pripremljenom smjesom napunite tanka crijeva i po želji napravite dulje ili kraće kobasice.
  2. Kobasice stavite u namašćeni lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.
  3. U posudu na zagrijanu mast stavite sitno narezani luk, pa ga popecite kako bi postao staklast. Dodajte na kockice narezanu pancetu i kratko popecite. Dodajte narezani i isprani kiseli kupus i zajedno popecite uz miješanje nekoliko minuta.
  4. Podlijte s malo vode, a po želji i s malo bijelog vina, pa smanjite vatru, poklopite i pirjajte 15-ak minuta. Dodajte dimljenu crvenu papriku, popaprite i kratko popecite.

Posluživanje: Pečene kobasice poslužite s kiselim kupusom i pireom od krumpira.

Savjet: Pakiranje Mješavine začina za domaće kobasice dovoljno je za 5 kg mesa. Ako pripremate veću količinu, dio kobasica možete staviti sušiti ili spremiti u zamrzivač.

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode