Varivo od slanutka i blitve

Varivo od slanutka i blitve poslužite toplo s popečenim kruhom i uživajte u laganim zalogajima toplog jušnog jela.

  • 25 min
  • Srednje zahtjevno
Varivo od slanutka i blitve

Sastojci

Priprema

  1. Na maslinovom ulju popecite nasjeckani luk, a zatim dodajte protisnuti češnjak i sjeckanu rajčicu.
  2. Dodajte jednu žlicu Vegete, šećer i narezanu ljutu papričicu, te pirjajte uz podlijevanje vodom 5-10 minuta.
  3. Dodajte ocijeđeni slanutak i prelijte vodom (oko 700 ml). Kad zavrije umiješajte narezanu blitvu i kuhajte 5-10 minuta.

Posluživanje: Po potrebi posolite, popaprite i poslužite toplo s popečenim kruhom.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i varivo s grahom.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom