Puretina s prženim povrćem (stir-fry)
- Recept by coolinarika.com -Tehnika prženja u maloj količini vrlo vrućeg ulja uz miješanje, karakteristična je za kinesku kuhinju i jela iz woka. Isprobajte mljevenu puretinu s prženim povrćem koja se izvrsno slaže s azijskim rezancima ili rižom.
![Puretina s prženim povrćem (stir-fry)](https://podravkaiovariations.azureedge.net/2303d126-6f14-11ee-ac76-3689d3760a6f/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U velikoj tavi ili woku zagrijte ulja pa dodajte sitno narezani luk i pržite na jačoj vatri oko 4 minute, dok luk ne omekša. Dodajte puretinu, papriku narezanu na kockice, na ploške narezanu mrkvu i pržite oko 7 minuta, dok puretina ne dobije boju, a povrće postane hrskavo. Izmrvite uz miješanje puretinu kako biste osigurali ravnomjerno prženje. Dodajte umak od soje, povrtnu pastu, protisnuti češnjak i promiješajte da se sjedini. Zatim dodajte tikvice narezana na komade veličine zalogaja, cvjetiće brokule, promiješajte i pokrijte tavu da se brokula kuha na pari. Kuhajte oko 3 minute ili dok brokula ne omekša. Posolite i pospite mljevenim crnim paprom.
Posluživanje: Poslužite odmah toplo uz azijske rezance ili rižu.
Savjet: Ako ne volite tvrđu brokulu, kratko je blanširajte prije upotrebe.