PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Puretina s prženim povrćem (stir-fry)

Tehnika prženja u maloj količini vrlo vrućeg ulja uz miješanje, karakteristična je za kinesku kuhinju i jela iz woka. Isprobajte mljevenu puretinu s prženim povrćem koja se izvrsno slaže s azijskim rezancima ili rižom.

  • 25 min
  • Jednostavno
Puretina s prženim povrćem (stir-fry)

Sastojci

Priprema

  1. U velikoj tavi ili woku zagrijte ulja pa dodajte sitno narezani luk i pržite na jačoj vatri oko 4 minute, dok luk ne omekša.
  2. Dodajte puretinu, papriku narezanu na kockice, na ploške narezanu mrkvu i pržite oko 7 minuta, dok puretina ne dobije boju, a povrće postane hrskavo. Izmrvite uz miješanje puretinu kako biste osigurali ravnomjerno prženje.
  3. Dodajte umak od soje, povrtnu pastu, protisnuti češnjak i promiješajte da se sjedini.
  4. Zatim dodajte tikvice narezana na komade veličine zalogaja, cvjetiće brokule, promiješajte i pokrijte tavu da se brokula kuha na pari. Kuhajte oko 3 minute ili dok brokula ne omekša.
  5. Posolite i pospite mljevenim crnim paprom.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo uz azijske rezance ili rižu.

Savjet: Ako ne volite tvrđu brokulu, kratko je blanširajte prije upotrebe.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat