Kolač od maka
- Recept by coolinarika.com -Ljubitelji maka uživat će u ovom jednostavnom kolaču prelivenom čokoladnom glazurom.
Priprema
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a brašno pomiješajte s praškom za pecivo i makom. Žumanjke i šećer dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dolijte ulje, mlijeko i još kratko promiješajte. Dodajte brašno s makom i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Pomoću kuhače lagano ali temeljito umiješajte snijeg od bjelanjaka pa smjesu izlijte u namašćeni lim (30 x 18 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
Posluživanje: Pečeni kolač pustite da odstoji 15-ak minuta, izvadite, narežite i poslužite.
Savjet: Kolač možete dodatno ukrasiti laganim čokoladnim ili bijelim glazurama.