Kolač od maka

Ljubitelji maka uživat će u ovom jednostavnom kolaču prelivenom čokoladnom glazurom.

  • 40 min
  • Jednostavno
Kolač od maka

Sastojci

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a brašno pomiješajte s praškom za pecivo i makom.
  2. Žumanjke i šećer dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dolijte ulje, mlijeko i još kratko promiješajte. Dodajte brašno s makom i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Pomoću kuhače lagano ali temeljito umiješajte snijeg od bjelanjaka pa smjesu izlijte u namašćeni lim (30 x 18 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.

Posluživanje: Pečeni kolač pustite da odstoji 15-ak minuta, izvadite, narežite i poslužite.

Savjet: Kolač možete dodatno ukrasiti laganim čokoladnim ili bijelim glazurama.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat