Dalmatinske polpete

Dopustite da vas osvoji dalmatinska kuhinja svojim laganim okusom i jednostavnom pripremom.

  • 50 min
Dalmatinske polpete

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. U posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, papar, češnjak, krušne mrvice, dodajte malo mineralne vode, jaje i Vegetu.
  2. Sve dobro izmiješajte. Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštite da dobijete polpetu i uvaljajte u brašno.
  3. Pripremljene polpete popecite na zagrijanom ulju i izvadite sa strane.
  4. Za prilog na istoj masnoći popržite luk, dodajte nasjeckani peršin, prethodno u kori skuhane krumpire narezane na ploške i malo slatke crvene paprike. Sve lagano izmiješajte.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite krumpir, na njega stavite polpete i poslužite s ajvarom.

Savjet: Luk nasjeckajte  jako sitno da se bolje poveže s mesom. Od ove smjese možete dobiti oko 12 polpeta.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma