Lagana parfe torta
- Recept by coolinarika.com -Pjenasto nježan desert poslužite u bilo koje doba dana i uživajte u laganim zalogajima s mirisom vanilije.
Priprema
Mljevenim keksima dodajte mlijeko i promiješajte. Zatim dodajte otopljeni maslac i sve dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte promjera 24 cm i dobro utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu. Podlogu ostavite u hladnjaku oko 20 minuta da se stisne. Kiselo i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte šećer i vanilin šećer. Smjesu od vrhnja dobro izmiješajte električnom miješalicom i postupno umiješajte želatinu. Kremu odmah izlijte na podlogu i vratite u hladnjak da se hladi oko 2 sata prije nego skinete kalup.
Posluživanje: Poslužite s voćem po izboru.
Savjet: Ako volite laganiji kolač, kiselo vrhnje zamijenite jogurtom.