Lagana parfe torta

Pjenasto nježan desert poslužite u bilo koje doba dana i uživajte u laganim zalogajima s mirisom vanilije.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Lagana parfe torta

Sastojci

Za podlogu

  • 60 g maslaca
  • 3 žlice mlijeka
  • 150 g mljevenog keksa

Za kremu

Priprema

  1. Mljevenim keksima dodajte mlijeko i promiješajte. Zatim dodajte otopljeni maslac i sve dobro izmiješajte.
  2. Smjesu ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte promjera 24 cm i dobro utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
  3. Podlogu ostavite u hladnjaku oko 20 minuta da se stisne.
  4. Kiselo i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte šećer i vanilin šećer.
  5. Smjesu od vrhnja dobro izmiješajte električnom miješalicom i postupno umiješajte želatinu.
  6. Kremu odmah izlijte na podlogu i vratite u hladnjak da se hladi oko 2 sata prije nego skinete kalup.

Posluživanje: Poslužite s voćem po izboru.

Savjet: Ako volite laganiji kolač, kiselo vrhnje zamijenite jogurtom.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus