Krafne karnevalske

Pretvorite dan u maskenbal i postanite ono što ste oduvijek željeli uz krafne s omiljenim nadjevom.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Krafne karnevalske

Priprema

  1. Mješavini dodajte instant kvasac, promiješajte, dodajte ulje, jaja i rum. Miješajte električnom miješali-com (ili ručno) uz dolijevane vode dok se tijesto ne odvoji od posude i dobijete glatko tijesto.
  2. Tijesto ostavite na toplom mjestu 30-40 minuta.
  3. Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 do 1 cm te režite kalupom promjera oko 8 cm. Izrezano tijesto ostavite neka se diže još 20 minuta.
  4. Dignute krafne stavite peći u veću količinu dobro ugrijanog ulja tako da ih položite u ulje gornjom stra-nom.
  5. Pržite pokrivene oko 4 minute, maknite poklopac, okrenite krafne i pržite dok se ne zarumeni i druga strana. Vadite ih šupljikavom lopaticom i stavljajte na upijajući papir.
  6. Džem od marelica stavite na laganu vatru da se zagrije i postane podatan.
  7. Pomoću slastičarske vrećice s tankim nastavkom punite tople krafne.

Posluživanje: Krafne posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Dio krafni možete napuniti Lino ladom nougat ili Lino ladom milk, kao i umakom od vanilije koji ste pripremili tako da ste Puding vanilija Dolcela skuhali u 600 ml mlijeka.

Gulaš

Inspirirani tradicijom