Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Rižoto sa šparogama na mediteranski

Topli rižoto posut listićima badema poslužite kao prilog uz pečenu piletinu ili samostalno jelo.

  • Jednostavno
Rižoto sa šparogama na mediteranski

Sastojci

  • 100 g luka
  • 1 Krem juha od zelenih i bijelih šparoga Podravka
  • 1 žlica popečenih badema u listićima za posipanje
  • 1-2 žlice mascarpone sira
  • 50 g sušene rajčice
  • 250 g Riže arborio Zlato polje
  • sol
  • 3 žlice ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 češnja češnjaka
  • Vegeta Maestro crni papar

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje, pa dodajte protisnuti češnjak i narezanu suhu rajčicu.
  2. Podlijte bijelim vinom i nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje vodom.
  3. Kad je riža na pola kuhana umiješajte krem juhu razmućenu u 300 ml hladne vode.
  4. Nastavite pirjati na laganoj vatri dok riža ne bude gotova.
  5. Pred kraj umiješajte krem sir koji će dati rižotu kremastu strukturu, po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Poslužite topli rižoto posipan listićima badema kao prilog uz pečenu piletinu ili samostalno jelo.

Savjet: Umjesto mascarpone sira možete dodati kockicu maslaca.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom