Varivo od svježeg kupusa

Kupus, krumpir i fini kolutići hrenovke utopljeni u finom varivu ugodno će vas osvježiti nakon dnevnih obaveza.

  • 35 min
  • Jednostavno
Varivo od svježeg kupusa

Sastojci

  • 3 žlice ulja
  • 100 g crvene paprike
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 1-2 Hrenovke bez ovitka Podravka
  • 400 g svježeg kupusa
  • 1 Fant mješavina za fina variva
  • 200 g krumpira

Priprema

  1. Papriku narežite na kockice i popecite na ulju.
  2. Dodajte na trakice narezani kupus i kratko propirjajte.
  3. Prelijte s 800 ml mlake vode, dodajte narezani krumpir i umiješajte sadržaj vrećice Fanta.
  4. Kad zakipi, kuhajte 20-ak minuta dok povrće ne omekša.
  5. Potkraj kuhanja dodajte na ploške narezane hrenovke, aceto balsamico i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Poslužite kao samostalno jelo.

Savjet: Dodavanjem varivu hrenovki ili kobasica dobit ćete samostalno jelo.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke