Brudet od bijele ribe
- Recept by coolinarika.com -Bijela riba i bijelo vino idealna je uvertira u nadolazeće blagdane.

Priprema
Komorač očistite, narežite na ploške i kratko popecite na maslinovom ulju da dobije lijepu zlatnu boju. Izvadite ga, a u istu posudu dodajte na ploške narezan ljubičasti luk pa i njega vrlo kratko popecite. Dodajte na kockice narezan krumpir i korijen celera narezan na tanke štapiće, na ploške narezanu mrkvu, zalijte s malo vode, dodajte riblji temeljac (ili povrtni temeljac) i kuhajte oko 15 minuta. Popečeni komorač vratite k povrću, dodajte nasjeckane grančice celera, češnjak, zalijte s ostatkom vode, vinom i poklopite. Kad zakuha dodajte filete ribe narezane na veće komade i na laganoj vatri kuhajte da riba omekša.
Posluživanje: Potkraj kuhanja popaprite, po potrebi posolite, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Savjet: Brudet možete dodatno obogatiti dodatkom 1 žlice dvostrukog koncentrata rajčica Podravka. Ukoliko nemate riblji temeljac, koristite Povrtni temeljac za jela Podravka te dodajte malo sušenog ružmarina i bosiljka.