Sangrija torta s voćem i crnim vinom

Sangrija torta sa sezonskim voćem i crnim vinom istovremeno je bogata okusima i neodoljivo osvježavajuća, što je čini idealnom ljetnom slasticom. Zahvaljujemo blogerici Andrei Cukrov na ustupljenom receptu.

  • 130 min
  • Srednje zahtjevno
Sangrija torta s voćem i crnim vinom

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za nadjev i dekoraciju

  • 500 g breskvi
  • 200 g marelica
  • 50 g malina
  • 50 g kupina
  • 50 g borovnica
  • 50g crvenog ribizla
  • listići svježe mente

Za sangrija sirup

  • 500 ml crnog vina
  • 100 g smeđeg šećera
  • ocijeđeni sok 1 naranče
  • ocijeđeni sok ½ limuna
  • 2 žlice brandya ili ruma
  • 1 štapić Vegeta Maestro Cimeta

Priprema

  1. Za biskvit pećnicu zagrijte na 180 °C, a dva kalupa za torte Ø 18 - 20 cm, obložite papirom za pečenje.Otopite maslac na laganoj vatri i stavite ga sa strane da se malo ohladi.
  2. U posudu stavite jaja, šećer i vanilin šećer pa sve promiješajte mikserom. Miksajte dugo i uporno dok se smjesa ne zgusne, udvostruči i nastane tisuće sitnih mjehurića (oko 7 – 10 minuta).
  3. U drugoj posudi pomiješajte brašno, Gussnel škrobno brašno, prašak za pecivo i sol pa polovicu svega nježno prosijte u prvu posudu. Nježno miješajte lopaticom potezima u obliku brojke osam.Isto ponovite i s drugom polovicom smjese brašna. Zatim lagano usipajte otopljeni maslac po rubu posude i nježno ga umiješajte.
  4. Smjesu razdijelite na dva jednaka dijela i svaki dio prelijte u pripremljene kalupe. Pecite ih oko 20 minuta ili dok ne polože test čačkalicom. Pečene biskvite izvadite iz pećnice i dobro ih ohladite.
  5. Ohlađene biskvite prerežite na tri jednake okrugle kore. Ukoliko koristite kalup Ø 20 cm, prerežite ih na pola.
  6. Za nadjev i dekoraciju breskve i marelice operite, prepolovite, odstranite im koštice i narežite ih na ploške.
  7. Za sangrija sirup posudu stavite vino, šećer, sok od naranče i limuna. Dodajte brandy i cimet pa sve kuhajte na umjerenoj vatri dok se količina ne smanji na pola te sve postane gušće i sirupasto. Ako vam ostane sirupa, iskoristite ga kao preljev za palačinke, sladolede i ostale slastice.
  8. Za kremu u posudi dobro izmiješajte mascarpone sir, šećer, vanilin šećer i 2-3 žlice ohlađenog sirupa od sangrije. Dodajte slatko vrhnje i sve miksajte električnim mikserom dok se smjesa ne pretvori u čvrstu kremu.
  9. Tortu slažite tako da prvo biskvite stavite na pladanj za tortu. Prelijte ih žlicom sirupa od sangrije, a zatim premažite tankim slojem kreme. Na sloj kreme posložite nasjeckano miješano voće pa premažite sve s još malo kreme. Prekrijte sve drugom korom i ponavljajte postupak slaganja voća i kreme dok ne potrošite sve kore.
  10. Tortu slažite tako da prvo biskvite stavite na pladanj za tortu. Prelijte ih žlicom sirupa od sangrije, a zatim premažite tankim slojem kreme. Na sloj kreme posložite nasjeckano miješano voće pa premažite sve s još malo kreme. Prekrijte sve drugom korom i ponavljajte postupak slaganja voća i kreme dok ne potrošite sve kore.
  11. Ovako pripremljenu tortu premažite sa svih strana preostalom kremom, a zatim je odložite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći, kako bi se krema dobro stisnula.

Posluživanje: Ohlađenu tortu na kraju ukrasite svježim voćem i listićima metne te poslužite.

Savjet: Vodite računa o tome da ćete, ukoliko koristite kalup Ø 18 cm, na kraju imati 6 tankih biskvitnih kora, a koristite li kalup od 20 cm, imat ćete 4 biskvitne kore.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina