Chili con carne u tortilji
- Recept by coolinarika.com -Chili con carne u tortilji je jelo kojim ćete oduševiti svoje ukućane ili goste. Nadjevene i zapečene u pećnici, ove garantirano sočne tortilje kriju omiljeno ljetno povrće-tikvice.
![Chili con carne u tortilji](https://piovariations.cdn.podravka.net/ccf2a32c-dce1-11ec-8ef6-eaea39b3b83d/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Papriku i tikvicu narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite, uz miješanje, da tekućina ispari. Dodajte papriku, tikvicu i sve zajedno popecite još 5 minuta. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni crveni grah, kukuruz šećerac i pirjajte nekoliko minuta, uz povremeno miješanje. Tortilje napunite nadjevom i zarolajte. Stavite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, pospite sirom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C pa pecite 15-ak minuta.
Posluživanje: Jelo pospite narezanim mladim lukom i poslužite toplo.
Savjet: Ako vam ostane nadjeva, rasporedite ga oko tortilja, to će im dati dodatnu sočnost.