Chili con carne u tortilji
- Recept by coolinarika.com -Chili con carne u tortilji je jelo kojim ćete oduševiti svoje ukućane ili goste. Nadjevene i zapečene u pećnici, ove garantirano sočne tortilje kriju omiljeno ljetno povrće-tikvice.
Priprema
Papriku i tikvicu narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite, uz miješanje, da tekućina ispari. Dodajte papriku, tikvicu i sve zajedno popecite još 5 minuta. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni crveni grah, kukuruz šećerac i pirjajte nekoliko minuta, uz povremeno miješanje. Tortilje napunite nadjevom i zarolajte. Stavite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, pospite sirom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C pa pecite 15-ak minuta.
Posluživanje: Jelo pospite narezanim mladim lukom i poslužite toplo.
Savjet: Ako vam ostane nadjeva, rasporedite ga oko tortilja, to će im dati dodatnu sočnost.