Sočni losos s roštilja
- Recept by coolinarika.com -Losos je visoko hvaljena namirnica i zbog svojih nutritivnih kvaliteta ima posebno mjesto među ribljim specijalitetima. Izvrstan je pripremljen na roštilju, a kako se svršeno se slaže sa sezonskim povrćem, doba šparoga je najbolje vrijeme za iskušati ovu kombinaciju.
![Sočni losos s roštilja](https://piovariations.cdn.podravka.net/bb0d6f5c-8e13-11eb-9f10-46b41e182d10/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Odreske lososa premažite marinadom i ostavite oko 30 minuta. Limun narežite na kolutove, a šparogama odrežite zadebljale dijelove. Šparoge kratko blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite i posušite. Roštilj zagrijte, premažite ga lagano maslinovim uljem. Na njega složite kolutove limuna, a na limun marinirane odreske lososa. Pecite na roštilju oko 15 minuta, to jest dok se riba lagano ne raspada pod vilicom. Na roštilj, pokraj odrezaka lososa stavite šparoge i rajčice i pecite još oko pet minuta. Povrće nakapajte maslinovim uljem.
Posluživanje: Losos s roštilja poslužite topao s pripremljenim povrćem i ploškama limuna.
Savjet: Losos pripremljen na ovakav način vrlo je sočan. Želite li, potkraj možete ukloniti limun i kratko ga zapeći na roštilju.