Sočni losos s roštilja

Losos je visoko hvaljena namirnica i zbog svojih nutritivnih kvaliteta ima posebno mjesto među ribljim specijalitetima. Izvrstan je pripremljen na roštilju, a kako se svršeno se slaže sa sezonskim povrćem, doba šparoga je najbolje vrijeme za iskušati ovu kombinaciju.

  • 55 min
  • Jednostavno
Sočni losos s roštilja

Sastojci

Priprema

  1. Odreske lososa premažite marinadom i ostavite oko 30 minuta.
  2. Limun narežite na kolutove, a šparogama odrežite zadebljale dijelove.
  3. Šparoge kratko blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite i posušite.
  4. Roštilj zagrijte, premažite ga lagano maslinovim uljem.
  5. Na njega složite kolutove limuna, a na limun marinirane odreske lososa.
  6. Pecite na roštilju oko 15 minuta, to jest dok se riba lagano ne raspada pod vilicom.
  7. Na roštilj, pokraj odrezaka lososa stavite šparoge i rajčice i pecite još oko pet minuta. Povrće nakapajte maslinovim uljem.

Posluživanje: Losos s roštilja poslužite topao s pripremljenim povrćem i ploškama limuna.

Savjet: Losos pripremljen na ovakav način vrlo je sočan. Želite li, potkraj možete ukloniti limun i kratko ga zapeći na roštilju.

Ajvar

Razmazi svoje nepce