Zapečena tjestenina s lososom

Kompletan i ujednačen obrok od tjestenine, povrća i lososa štedi i vrijeme, jer riječ je o jelu kojega trebate ostaviti da se zapeče pola sata u pećnici.

  • 45 min
  • Jednostavno
Zapečena tjestenina s lososom

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje.
  2. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu.
  3. U posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu.
  4. Losos narežite na manje kocke i popecite na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja. Na preostalom ulju popecite na kockice narezanu tikvicu.
  5. Rasporedite losos i tikvice po tjestenini i prelijte pripremljenim umakom. Lagano promiješajte i posipajte naribanim sirom.

Posluživanje: Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet: Osim lososa, možete koristiti i filete druge ribe.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje