Zapečena tjestenina s lososom
- Recept by coolinarika.com -Kompletan i ujednačen obrok od tjestenine, povrća i lososa štedi i vrijeme, jer riječ je o jelu kojega trebate ostaviti da se zapeče pola sata u pećnici.
Priprema
Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu. U posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu. Losos narežite na manje kocke i popecite na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja. Na preostalom ulju popecite na kockice narezanu tikvicu. Rasporedite losos i tikvice po tjestenini i prelijte pripremljenim umakom. Lagano promiješajte i posipajte naribanim sirom.
Posluživanje: Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Savjet: Osim lososa, možete koristiti i filete druge ribe.