Goveđi gulaš sa slanutkom i njokima od ricotte

Jedna od najzdravijih namirnica, slanutak, savršeno se spaja sa punoćom okusa gulaša. Dokaz tomu je recept za goveđi gulaš sa slanutkom i njokima od ricotte. Blago slatkasti okus ricotte kao glavnog sastojka malo drugačijih njoka odlična je protuteža pikantnom okusu ovog sjajnog jela na žlicu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Goveđi gulaš sa slanutkom i njokima od ricotte

Priprema

  1. Za njoke, ricotti dodajte žumanjak, sol, brašno i umijesite mekano tijesto.
  2. Podijelite ga na tri dijela, a zatim svaki dio oblikujte u tanki valjak.
  3. Odrežite komadiće veličine oko 3 cm, pa ih pomoću vilice oblikujte u rebraste valjke.
  4. Kuhajte u vrućoj slanoj vodi oko 3-4 minute tj. dok ne isplivaju na površinu.
  5. U međuvremenu, slanutak iscijedite i operite pa pola količine usitnite u pire.
  6. Gulašu dodajte pire slanutka, ostatak cijelog slanutka i bosiljak, pa sve zajedno zagrijte i pirjajte 10-ak minuta.

Posluživanje: Gulaš poslužite s njokima i salatom od rotkvica.

Savjet: Ovo je jelo pravi izbor za sve mesoljupce i one koji vole pikantno.

Gulaš

Inspirirani tradicijom