Goveđi gulaš sa slanutkom i njokima od ricotte
- Recept by coolinarika.com -Jedna od najzdravijih namirnica, slanutak, savršeno se spaja sa punoćom okusa gulaša. Dokaz tomu je recept za goveđi gulaš sa slanutkom i njokima od ricotte. Blago slatkasti okus ricotte kao glavnog sastojka malo drugačijih njoka odlična je protuteža pikantnom okusu ovog sjajnog jela na žlicu.
Priprema
Za njoke, ricotti dodajte žumanjak, sol, brašno i umijesite mekano tijesto. Podijelite ga na tri dijela, a zatim svaki dio oblikujte u tanki valjak. Odrežite komadiće veličine oko 3 cm, pa ih pomoću vilice oblikujte u rebraste valjke. Kuhajte u vrućoj slanoj vodi oko 3-4 minute tj. dok ne isplivaju na površinu. U međuvremenu, slanutak iscijedite i operite pa pola količine usitnite u pire. Gulašu dodajte pire slanutka, ostatak cijelog slanutka i bosiljak, pa sve zajedno zagrijte i pirjajte 10-ak minuta.
Posluživanje: Gulaš poslužite s njokima i salatom od rotkvica.
Savjet: Ovo je jelo pravi izbor za sve mesoljupce i one koji vole pikantno.