Pržene artičoke
- Recept by coolinarika.com -Hrskavo prženi cvjetovi artičoka specijalitet su židovsko-rimske kuhinje. Želite li i vi isprobati ovaj alla romana recept, ne propustite sezonu artičoka.
Priprema
Artičoke očistite od svih nejestivih dijelova (vanjskih listova, vanjskog dijela stapke, unutarnjih iglica i dlačica), pa ih premažite limunovim sokom i potopite u vodu s limunovim sokom, dok čistite ostale. Ocijedite ih i posušite, pa stavite vrhovima prema dolje, na tvrdu plohu. Pritisnite ih odozgo nekoliko puta da se listovi artičoke otvore. Pržite ih u vrućem ulju dok ne dobijete “hrskave cvjetove”. Ostavite ih na papirnatom ubrusu da se ocijede, pa ih posolite.
Posluživanje: Ovako pripremljene artičoke poslužite uz meso s roštilja.
Savjet: Pripremajte ga u dubokim loncima s puno ulja ili u fritezi.