Pržene artičoke

Hrskavo prženi cvjetovi artičoka specijalitet su židovsko-rimske kuhinje. Želite li i vi isprobati ovaj alla romana recept, ne propustite sezonu artičoka.

  • 20 min
  • Jednostavno
Pržene artičoke

Sastojci

  • 2 limuna
  • ulje za prženje
  • sol
  • 8 širokih velikih artičoka

Priprema

  1. Artičoke očistite od svih nejestivih dijelova (vanjskih listova, vanjskog dijela stapke, unutarnjih iglica i dlačica), pa ih premažite limunovim sokom i potopite u vodu s limunovim sokom, dok čistite ostale.
  2. Ocijedite ih i posušite, pa stavite vrhovima prema dolje, na tvrdu plohu.
  3. Pritisnite ih odozgo nekoliko puta da se listovi artičoke otvore.
  4. Pržite ih u vrućem ulju dok ne dobijete “hrskave cvjetove”.
  5. Ostavite ih na papirnatom ubrusu da se ocijede, pa ih posolite.

Posluživanje: Ovako pripremljene artičoke poslužite uz meso s roštilja.

Savjet: Pripremajte ga u dubokim loncima s puno ulja ili u fritezi.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka